Vad finns det att göra i Helsingborg?

Det finns massvis med ställen att besöka i Helsingborg!

Helsingborg är en av de äldsta städerna i Sverige. Spår från arkeologiska utgrävningar indikerar att människor har bott här redan från 1000-talet, högst uppe på Landborgen. År 1070 nämnde Adam av Bremen Helsingborg, och redan 1085, i Knut den heliges gåvobrev, nämns en stadsskatt från denna plats. Det var dock först under 1200-talet som den kustnära staden nedanför Landborgen började växa och utvecklas.

Helsingborgs strategiska läge vid den kortaste överfarten mellan Skåne och Själland gjorde staden snabbt till en viktig knutpunkt för kommunikation och övervakning av trafiken.

Här nedan listade vi ut några sevärdheter:

Tropikariet

Hit kan ni komma om ni vill smyga i en månskensbelyst regnskog, dyka ner till ett korallrev utanför Maldiverna och besöka vår lemurflock i Madagaskar! Här erbjuds också guidad rundvisning, orm- eller krokodilklappning, djurmöten på på Tropikaret, barnkalas, upplevelsepaket och konferens.

Sofiero slott

Till Sofiero kommer årligen tiotusentals besökare för att njuta av parken och det kungliga arvet.

Sofieros historia tar sin början år 1864, då prins Oscar och hans gemål Sophia av Nassau besöker den natursköna pärlan vid sundet, Helsingborg. Den förtrollande utsikten, de skogsprydda raviner och närheten till Danmark fångar det unga parets hjärtan. De bestämmer sig för att förvärva marken Skabelycke, belägen en bit norr om Helsingborg, med avsikt att där uppföra sitt sommarresidens, som de döper till Sophie-Ro.

Sommarkvällen år 1866 markerar ögonblicket då paret äntligen kan inta sitt drömlika sommarslott, även om dess utseende då skiljer sig från dagens. Vid den tiden bestod slottet endast av en våning. Tio år senare, då Oscar stiger upp på tronen som Oscar II, genomgår slottet en omfattande renovering för att erhålla den utformning vi ser idag.

Kärnan

Kärnan är en destination som passar hela familjen och erbjuder ett spännande äventyr. För att nå toppen av tornet tar du dig genom en lång och äventyrlig, något smal spiraltrappa, men den magnifika panoramautsikten belönar ansträngningen. Här får du en nära upplevelse av stadens mest ikoniska landmärke, både i dess djup och höjd. Med varje steg upp och ner längs tornet kan du fördjupa dig i historien genom att studera varje smått tegel, utforska tornets långa förflutna och utforska varje våningsplan för att lära dig mer om dess rika berättelse.

All information du behöver för ditt besök, och till och med lite extra, finns tillgänglig på kärnan.se

Rulla till toppen